Siapa yang tidak mahu menjadi jutawan. Lebih-lebih lagi menjadi jutawan pada usia yang muda. Kita boleh lakukan apa sahaja yang kita mahukan bila menjadi jutawan termasuk melancong, tinggal ditempat-tempat yang mewah, tidak perlu datang pejabat untuk bekerja, dan yang paling penting kita boleh membantu insan-insan kurang bernasib baik.

Artikel kali ini akan menceritakan tentang seorang yang bernama Erik Finman yang mana dia telah menjadi jutawan pada usia awal 21 tahun. Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu?…

Erik Finman merupakan antara jutawan bitcoin termuda yang diumumkan pada usia 21 tahun. Difahamkan Erik mula membeli bitcoin pada usia 12 tahun (2011) dengan hanya bermodalkan 1000 Usd dan 8 tahun kemudian (2019) nilai pegangan bitcoin meningkat dari 1000 Usd ke 4.8 Juta Usd pada tahun 2019.

Ikuti perbualan antara Thinknum dengan Finman

.

Thinknum: Bagaimanakah anda terfikir untuk memutuskan melabur dalam Bitcoin pada tahun 2011 pada usia 12 tahun?

Finman: Saya pada mulanya berada di Washington, DC Jefferson Memorial. Abang saya membawa ke tempat tunjuk perasaan, dan beberapa orang ditangkap kerana menari-nari seperti Footloose. Beberapa remaja lelaki memakai baju bitcoin.

Dalam keadaan kami tengah lari dari polis, saya bertanya kepadanya apakah itu. Dia menjawab itu sebahagian dari Wall Street, bro,” dan kemudian dia lari. Itulah cara saya berkenalan dengan bitcoin. Kemudian saya mula menyelidik bitcoin sebaik sahaja sampai di rumah dan baru melihat betapa hebatnya, melihat masa depan.

Thinknum: Beritahu saya mengapa anda berhenti sekolah menengah dan pertaruhan yang telah anda buat dengan ibu bapa mengenai kuliah.

Finman: Saya memang tidak suka sekolah menengah. Pergi sekolah tidak akan dapat seperti apa yang saya cuba buat. Saya mencari apa yang telah saya impikan. Salah seorang guru saya memberitahu bahawa sekiranya saya berhenti sekolah pergilah ke Mc Donald’s untuk bekerja kerana tidak mempunyai sijil.

Kemudian saya berhenti sekolah menengah dan bertaruh dengan ibu bapa. Jika saya boleh menjana 1 juta dolar pada usia 18 tahun, saya tak perlu ke sekolah atau pergi kuliah.

Thinknum: Ceritakan mengenai perniagaan, Botangle, anda memulakan sebelum pindah ke Silicon Valley.

Finman: Saya memulakan perniagaan hanya dari bilik tidur. Saya mempunyai sejumlah wang bitcoin pada ketika itu. Pada masa itu, paras harga bitcoin semakin meningkat, jadi saya dapat menggunakan banyak wang untuk membiayai perniagaan. Saya mengambil kontraktor, pekerja bebas, pengaturcara, pekerja. Tidak ada yang tahu saya berumur 15 tahun.

Bontangle merupakan perniagaan pendidikan. Saya ingin membuat sistem yang mana anda cuma perlu tekan button subjek yang ingin dipelajari dan mencari seseorang untuk mengajar anda subjek itu melalui perbualan video.

Thinknum: Anda menjadi jutawan pada tahun 2017, ketika nilai bitcoin mencecah $ 27,000 – Bagaimana perasaan anda? Apakah perkara pertama yang anda lakukan?

Finman: Saya mengembara dunia dengan pergi ke Dubai, Hong Kong, Beijing, London, Prague, Sydney, Melbourne, Vienna, Stockholm. Saya mempunyai corak pemikiran jutawan dan selalu merasa seperti yang dimaksudkan.

Thinknum: Anda adalah pelabur syarikat Silicon Valley yang telah mencipta cryptocurrency dan crypto-wallet yang disertakan. Mengapa anda memilih syarikat ini ?

Finman: Saya fikir ia adalah salah satu cara paling mudah untuk memasuki crypto di Amerika Syarikat. Ia sangat ringkas, sangat mesra reka bentuk pengguna.

Pada masa itu juga, facebook mengumumkan bahawa ia akan mencipta cryptocurrency “Libra,” dan anda telah memberitahu setahun yang lalu ketika Metal Pay melancarkan bahawa ini akan menjadi “pembunuh Libra.”

Libra menukar nama mereka, dan Libra juga belum dilancarkan.

Thinknum: Mari bercakap mengenai cryptocurrency semasa wabak. Apa trend yang pernah anda lihat di pasaran, dan bagaimana pendapat anda jika wabak itu terus berlanjutan?

Finman: Kami telah melihat bitcoin meningkat sedikit demi sedikit bersama dengan emas dan lain-lain.

.

Anda lihat China, mereka berusaha mengeluarkan wang mereka. Afrika pula, disebabkan oleh ekonomi yang tidak stabil menjadi lebih tidak stabil dan mereka mencari sesuatu yang lebih stabil. Di AS, kami melihat bahawa Metal, telah meningkat dan terus meningkat walaupun ianya bergerak agak perlahan.

.

Ada sebarang pertanyaan, berita, info, ilmu atau teknik untuk dikongsikan secara PERCUMA ???..jangan segan silu pm admin Traderstylo…atau emailkan ke admin@traderstylo.com.

.

Anda juga boleh kongsikan pendapat, pandangan atau info jika anda pula menjadi jutawan pada ruangan komen di bawah. Manalah tahu, anda bakal menyusul jadi jutawan.

4 thoughts on “Erik Finman Jutawan Bitcoin Pada Usia Awal 21 Tahun”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us

error: Content is protected !!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap