Perkongsian

5 SECRET EXIT FOREX TRADING

Image result for emergency exit business man

Tidak dinafikan, ramai Forex Trader kita handal dalam membuat analisa samada dalam bentuk teknikal analisa ataupun fundamental analisa. Malah ramai juga handal dalam mencari point entry yang terbaik dengan tahap floating yang minima.

Namun dari satu sudut masih ramai lagi trader yang tidak mengambil berat tentang sesuatu perkara iaitu dengan satu kesilapan yang kecil, boleh menjahanamkan akaun trading secara keseluruhannya.

Sekiranya korang serius dalam bidang Forex Trading ini, bacalah 5 Secret Exit dalam Market ini dan jadikan ianya sebagai sandaran

.

1# EXIT AWAL SEBELUM NEWS

Selama korang trade, mesti pernah mengalami pengalaman NEWS yang menjahanamkan keseluruhan modal dalam akaun. Paling kurangpun, entry tengah running profit. Namun bertukar menjadi negatif disebabkan ada NEWS release.

Lebih malang lagi, apabila profit bertukar menjadi negatif dan bertukar dari total loss.

Nasihat Abang, close je sebelum news release sekiranya korang tak yakin nak hold. Walaupun profit itu sedikit, sekurang-kurangnya korang still profit lagi. Market 24 jam sehari dan 5 hari seminggu. Tak perlu terkejar-kejar

.

2# EXIT SEGERA SEBELUM PRICE SAMPAI KE TAKE PROFIT

Abang faham dan sangat faham bahawa korang dah terbukti power dalam mencari setup. Namun korang harus faham satu perkara iaitu Market Bukan Kita Punya.

Jangan terlalu over confident. Tradinglah secara bersahaja. Andaikata korang telah set take profit dan hanya perlukan 3-5 pips sahaja untuk sampai ke take profit namun price liat untuk ke point take profit tersebut.

Selang beberapa jam, price masih liat untuk sampai ke point yang korang dah set. Itu memberi petanda awal, bahawa korang perlu EXIT segera, walaupun belum sampai ke target.

Tapi kalau korang tetap berkeras nak hold juga bila mengalami situasi seperti ini, it’s up to you ok..tak ada paksaan. Itu, cuma saranan Abang je.

.

OPEN REAL AKAUN TRADING DI SINI

BrokerLeverageMin. DepositIB CodeOpen Real Account
Image result for blackbullmarketsUP to 1:500200USDN/AImage result for REGISTER HERE
Image result for profittoltdUP to 1:100010USD10014Image result for REGISTER HERE
Image result for fxprimusUP to 1:3000100USDN/AImage result for REGISTER HERE
Image result for gmiedgeUP to 1:200025USDGMP05839Image result for REGISTER HERE
Image result for fullertonmarketsUP to 1:500100USDN/AImage result for REGISTER HERE
Image result for erranteUP to 1:50025USDN/AImage result for REGISTER HERE

Sebarang pertanyaan dan bantuan berkaitan pendaftaran real akaun trading, boleh ajukan melalui whats app ke no berikut 011-5557 5242

.

3# EXIT SEGERA BILA PRICE BERGERAK BERLAWANAN DENGAN ANALISA

Secret ketiga ini bagi Abang paling rare. Ini kerana apabila price bergerak berlawanan dengan analisa korang, perkara seharusnya yang korang lakukan adalah EXIT segera bukannya menggunakan Teknik Harapan.

Petanda besar price berlawanan dengan analisa korang adalah bila muncul egulfing, break level, rejection yang kuat dan lain-lain lagi.

Sebagai contoh : korang tengah BUY namun selang beberapa jam muncul Candle Pattern Bearish Egulfing. Bila perkara sebegini berlaku, tak perlu mengharap akan berlaku keajaiban, EXITlah segera sebelum lampu ultramen menyala.

4# EXIT SEGERA APABILA PRICE MASUK KE ZON CUT LOSS

Setiap trader wajib tahu apabila membuat keputusan dan telah melakukan entry samada BUY ataupun SELL pasti ada zon ataupun kawasan untuk melakukan CUT LOSS. Paling kumanpun letaklah Stop Loss.

Perkara yang tak sepatutnya trader kita lakukan adalah, apabila price masuk ke zon Cut Loss pergi HOLD dan berharap Zon Cut Loss itu salah marking dan mengharapkan price berpatah balik.

Tak perlulah terlalu takut untuk melakukan Cut Loss. Sekurang-kurangnya modal korang tak hangus kesemuanya. Rugi sikit tak mengapa, korang boleh cari peluang lain.

.

5# EXIT SEGERA BILA MENGALAMI LOSS

Secret ke lima ini juga sangat RARE bagi Abang. Kebanyak trader kita bila mengalami LOSS yang banyak, maka bermulalah episod nak balas dendam dan letak lot gaban tak boleh bawa bincang.

Perkara sebegini adalah sangat tidak sihat dan percentage gagal sangat tinggi kerana korang trade lebih kepada mengikut perasaan.

Apabila mengalami Loss yang banyak, sebaiknya EXITlah segera dan tutup mt4. Ambil masa muhasabah diri, kaji kenapa Loss dan buatlah kerja lain yang boleh mengubat duka Loss tersebut.

Kembalilah melakukan analisa apabila emosi korang telah stabil, selagi emosi belum stabil jangan buka mt4.

Akhir sekali, jemput join dan lepak kat channel telegram Abang DI SINI. FREE je tak bayar YURAN pun.

telegram channel - Synapse Trading

Ada sebarang pertanyaan, berita, info, ilmu atau teknik untuk dikongsikan secara PERCUMA ???..jangan segan silu pm admin Traderstylo…atau emailkan ke admin@traderstylo.com.

.

Anda juga boleh kongsikan pendapat, pandangan atau info pada ruangan komen di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *